engelen banziger
 


Hoe kunt u het beste uw voeten verzorgen?

Hoe kunt u het beste uw schoenen onderhouden?

Voetproblemen? Lees meer

Zijn de schoenen geschikt voor steunzolen?

Voor optimaal gebruik van uw steunzolen dienen uw schoenen aan de volgende eisen te voldoen:

juiste schoen
(De cijfers in de afbeelding corresponderen
met de cijfers in onderstaande tekst)


1.
Schoenen met vetersluiting hebben over het algemeen een betere pasvorm. Ze geven een betere omsluiting om de voet, met name op de wreef en aan de zijkant van de voet.
2.
Een schoen met een brede en niet te hoge hak geeft meer steun.
3.
Het is belangrijk dat de schoen een goede hielversteviging heeft (contrefort). Deze zorgt er voor dat de voet niet van de steunzool glijdt.
4.
Wanneer er een los confectie- voetbed of losse steun in de schoen zit, dan moet dit uit de schoen verwijderd worden. Zo komt er ruimte voor de steunzool. Ook dient er op gelet te worden dat de schoen voldoende diep is. Controleer dit door de schoen mét steunzool te passen.
5.
De schoen moet een goede brugsteun hebben, zodat hij tussen zool en hak niet doorzakt.
6.
Nieuwe schoenen moeten goed passen in lengte en breedte. Het is belangrijk dat er genoeg teenruimte is. De schoen dient ongeveer 10 mm langer te zijn dan de langste teen.
7.
Bij hamertenen of een Hallux Valgus (knobbel langs de binnenkant van de grote teen) moet er op gelet worden dat er geen dikke naden of sierstiksels op de gevoelige plekken drukken.

© Bänziger Schoentechniek 2020 - 0475 48 16 09 - info@banziger-schoentechniek.nl- leveringsvoorwaarden - privacyverklaring