engelen banziger
 


Hoe kunt u het beste uw voeten verzorgen?

Voetproblemen? Lees meer

Gebruik en onderhoud van uw schoenen

Natuurlijk wilt u langdurig en zonder klachten genieten van uw schoenen. Goed onderhouden is dus van belang. Het bevordert de gebruiksduur en het draagcomfort. Hoe onderhoudt u uw schoenen het beste? We hebben alle belangrijke punten even voor u op een rijtje gezet.

Aan- en uittrekken
Maak de sluiting altijd volledig los. Dat is voor u zelf makkelijker en voor de levensduur van de schoenen is dit ook beter. Ook adviseren wij het gebruik van een schoenlepel. Bij het aantrekken van de schoen moeten uw voeten goed achterin de schoen geplaatst worden. Maak vervolgens de sluiting weer stevig vast. U voorkomt zo het schuiven van uw voet in de schoen.

Gebruik
Uw schoenen zijn grotendeels gemaakt van leder. Leer is een natuurproduct. Geleidelijk gaat de leren schoen naar de vorm van uw voet staan. Uiteindelijk zal het leer aanvoelen als een tweede huid. Prettig en comfortabel.
Uw voeten zullen moeten wennen aan de correctie en de ondersteuning die uw schoen geeft. We raden u dan ook aan uw schoenen in te lopen. Het inlopen bouwt u binnen 2 weken op.

Inloopadvies
De inlooptijd is noodzakelijk. Wij adviseren welk inloopschema het meest geschikt is voor u. Het schema is afhankelijk van de medische indicatie. Ons advies zorgt voor een comfortabel draadcomfort.

Heeft u problemen met het inlopen? Ga dan een stapje terug in het schema.
Vervolgens houdt u twee dagen dezelfde draagtijd aan. Zo kunnen we uw klachten beter beoordelen. Na ongeveer 2 weken moet u gewend zijn aan uw correctie. Heeft u na deze periode nog last, neem dan contact met ons op voor een afspraak.

De inloopschema's

  volwassenen volwassenen kinderen kinderen
uw schema 1 2 3 4
1e dag 1/2 uur 1 uur 2x daags 1 uur 2x daags 2 uur
2e dag 1 uur 2 uur 2x daags 2 uur 4 uur
3e dag 2 uur 3 uur 2x daags 2 uur 4 uur
4e dag 3 uur 4 uur 4 uur 8 uur
5e dag 3 uur 6 uur 8 uur hele dag
6e dag 5 uur 8 uur 8 uur  
7e dag 5 uur hele dag hele dag  
8e dag 8 uur      
9e dag hele dag      

Transpiratie
Het dragen van gesloten schoenen kan het transpireren verergeren. Met de volgende maatregelen vermindert u de transpiratie.
- Wissel regelmatig van schoenen
- Draag katoenen of wollen sokken en verschoon ze dagelijks
- Was uw voeten regelmatig zonder zeep
- Gebruik een anti-transpiratiecreme of voetpoeder

Onderhoud
Zorgvuldig onderhoud bevordert de gebruiksduur van uw kostbare schoenen. Poets uw leren schoen minimaal een keer per week met schoencreme. Zo blijft het leer mooi en soepel. Suede en nubuck schoenen kunt u borstelen met een suedeborstel of een nubuckblokje. Verder dient u de schoenen regelmatig in te spuiten met een beschermspray.

Draagt u de schoenen even niet? Zet er dan schoenspanners in. Zo blijven uw schoenen in optimale vorm. Kraken uw schoenen een beetje tijdens het lopen? Strooi dan wat talkpoeder tussen het losse voetbed en de binnenzool.

Reparatie
Het doorlopen op versleten hakken en zolen kan onherstelbare schade aanrichten. Op tijd vervangen is dus heel verstandig. Wij voeren deze reparatie graag voor u uit. Wij raden dit ook aan, omdat u zo de garantie op uw schoenen behoudt.

© Bänziger Schoentechniek 2020 - 0475 48 16 09 - info@banziger-schoentechniek.nl- leveringsvoorwaarden - privacyverklaring