engelen banziger
 


Steunzolen

Steunzolen zijn inlays die op maat gemaakt worden om de minder grote voetklachten op te lossen. Het zijn echter niet alleen voetklachten die ermee verholpen worden; het komt ook regelmatig voor dat ook mensen met pijnklachten in enkels, knieën, rug en spieren geholpen zijn met steunzolen. Afhankelijk van uw klachten wordt een keuze gemaakt uit de verschillende typen steunzolen.

steunzool kindersteunzool

Aanvraag procedure
U komt op eigen initiatief omdat u klachten hebt of de behandelend specialist, arts of huisarts schrijft een verwijzing uit op medische indicatie. U maakt een afspraak bij ons. Mocht blijken na onderzoek dat steunzolen nodig zijn, dan zullen wij bij de eerste afspraak de maten van uw voeten opnemen en wordt er een voetafdruk gemaakt. Vervolgens wordt er direct een afspraak met u gemaakt om de steunzolen weer op te halen. Als u de steunzolen komt ophalen, krijgt u een factuur van ons mee. Hiermee kunt u samen met uw verwijsbrief de kosten eventueel declareren bij uw zorgverzekeraar.

Vergoedingen en verstrekkingen
Afhankelijk van uw aanvullende verzekering vergoeden de zorgverzekeraars doorgaans een groot deel van de kosten. Deze vergoeding regelt u zelf met de factuur die u bij het afrekenen van ons krijgt. Om bij uw zorgverzekeraar voor vergoeding in aanmerking te komen, is het noodzakelijk dat de regels voor verstrekking in acht genomen worden. Deze regels kunnen per zorgverzekeraar sterk verschillen; het beste kunt u uw poliswaarden erop nazien.

Levertijd
De levertijd van supplementen is doorgaans 1 à 2 weken.

Schoenen
Het komt de functionaliteit van uw steunzolen ten goede als u ze draagt in goede schoenen. Goede schoenen hebben de volgende kenmerken:
• comfortabel
• liefst met vetersluiting
• niet te hoge hakken
• voldoende ruimte voor de voorvoet
• stevige hielomsluiting
• eventueel uitneembaar voetbed

Voor het best mogelijke resultaat werken wij intensief samen met Dirkx Schoenen & Sport te Melick. Zij voeren een uitgebreide collectie schoenen die geschikt zijn voor het dragen van steunzolen.

Klik hier om te bekijken waaraan de schoen moet voldoen.

Inlopen
De eerste tijd kunnen de steunzolen vreemd aanvoelen in uw schoenen: u bent de op uw voet afgestemde correctie immers niet gewend. Vandaar dat het raadzaam is het dragen van uw steunzolen rustig op te bouwen: begin met een paar uur per dag en bouw het in een of twee weken tijd op naar een volledige dag. Mocht u na twee weken nog last hebben van uw steunzolen, neemt u dan contact met ons op voor advies of voor een controleafspraak.

Onderhoud
Aan uw steunzolen heeft u weinig tot geen onderhoud. Het is raadzaam om steunzolen af te toe te laten ‘luchten’. Niet proberen te reinigen met water en/of zeep. Het kan zijn dat na verloop van tijd het lederen dekje op uw steunzolen aan vervanging toe is. Als dat zo is, kunt u het bij ons laten vervangen. Daarom is het prettig voor u als u twee paar supplementen heeft, zodat u kunt wisselen. Bij normaal gebruik is het raadzaam uw steunzolen na 1 jaar te laten controleren op functionaliteit.

Garantie
Overeenkomstig de daarvoor geldende normen, krijgt u gedurende 3 maanden garantie op de pasvorm van uw steunzolen. Voor het gebruikte materiaal geldt een garantie van 6 maanden. Deze garantiebepalingen zijn niet van toepassing op gebreken, veroorzaakt door onzorgvuldig gebruik of veranderingen aan uw voeten, ontstaan in de garantieperiode. Na het verstrijken van de garantieperiode worden er kosten in rekening gebracht.

Kwaliteitszorg
Wij zijn deelnemer aan de erkenningsregeling, die in de branche voor orthopedische hulpmiddelen van kracht is. Dat houdt in dat kwaliteit en service in onze hele organisatie bovenaan staan. Bij een erkend bedrijf gaat kwaliteit verder dan het leveren van een goed product; alle aspecten binnen onze organisatie moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Voor u een prettig idee, omdat u, uw (medische) gegevens en uw hulpmiddelen met de grootste zorg omringd worden. Heeft u echter suggesties of opmerkingen over onze producten of over ons functioneren, dan horen we dat graag van u. Met uw suggesties kunnen we ons immers nog verder verbeteren!

© Bänziger Schoentechniek 2020 - 0475 48 16 09 - info@banziger-schoentechniek.nl- leveringsvoorwaarden - privacyverklaring